Radionica u Očkoj GoriU malom živopisnom zlatiborskom selu žene su đuskale učeći korake modernih plesova i sve to u tradicionalnoj obući - gumenim opancima. Neko bi rekao da je u pitanju šala ili promovisanje još jednog zaboravljenog srpskog brenda na putu ka Evropi. Ništa od toga. Moguće je i u gumenim opancima biti savremen, naučiti nešto novo, sve uz dobro žensko društvo.

Radionica u Očkoj GoriKada je Emina rešila da pokaže korake plesa kojima uči žene i devojke u Parizu, nije ni slutila da će u Očkoj Gori, seocetu sa par desetina kuća naići na takvo odobravanje i oduševljenje. Najpre je probila led Milojka, a za njom i Miljana, Milijana, Vida, Svetlana, Goca i druge koje nisu želele da im promaknu aplauzi. A posle je sve bilo lako. I problemi nisu izgledali tako veliki i nerešivi, put će valjda nekada biti izgrađen, pa će i one na pola puta između Čajetine i Zlatibora postati turistička Meka. Sa adutom više: i u kući, i u štali, za šporetom i iglama, ali, bogme i u plesnoj dvorani.

Radionica u Očkoj GoriA da bi i naša domaćica, Miljana pokazala šta sve može i zna, napravila nam je raznobojnu izložbu svojih dugo godina brižljivo izrađivanih i čuvanih ručnih radova.

Rastale smo se raspoložene i nasmejane, obećavši jedna drugoj da nećemo dopustiti vremenu da ga nema, već da nam služi na radost, druženje i udruživanje.


Svim drugaricama od Ivane iz Zlatiborskog kruga , Čajetina.