Zamišljam je kako pije kafu i čeka me da s vrata kafića viknem: ”Dve votke, molim Vas!” i počinje naše “razno” vreme. Tako smo , još odavno kao mlade devojke, nazvale vreme koje posvećujemo jedna drugoj.  Stigla je, vidim je kroz staklo kafića. Neprijatnost koju oseća je vidljiva, ali je to zanemarila zabrinuta mojim kašnjenjem. Poznajem je, brine i razmišlja… već je mrak zna da sama prolazim kroz par mračnih haustora da bih stigla na dogovoreno mesto.

robin morgan 1968 sŽene, izlazite i pričajte svoje priče.  Jer vaše priče su moje priče, a naše priče su zajedničko mesto naših života. I jer se u delovima Indije seksualno ucenjivanje zove ’Zadirkivanje Eve’, a u nekim Afričkim zemljama ’Мama-dobija’, a većina muškaraca i dalje odbija da razume da Ne znači Ne.  Ako mi nismo za sebe, ko će biti za nas?  Pričajte i jer su društveni mediji oživeli postovima žena koje tvituju MeToo u lavinu dokaza.

Afera “Ministarstva za dozvolu abortusa” je ovih dana bila aktuelna tema. Feministkinje su se po ko zna koji put udružile kako bi sačuvale žensko ljudsko dostojanstvo i pravo na posedovanje sopstvenog tela. Posle jasne i glasne akcije, stigli su demanti, i čini se da se situacija, za sada, smirila. I dalje naizgled imamo pravo da odlučujemo šta se dešava sa našim matericama. Međutim, to je sve za sada.

ti zelis biti slobodna sJedna od stvari, koju retko pominju je da kada imaš pred sobom primer osobe koja trpi nasilje i ne pokušava da to ispravi, i ti si osuđena da ponavljaš taj model. Ja sam to gledala u svojoj porodici, moj otac je vrlo nasilan čovek, osoba koja je psihički, fizički i seksualno zlostavljala moju majku.

Solidarno sa ženama Kurdistana, prenosimo izveštaje Kongresa slobodnih žena (KJA) i pozivamo sve da budemo svedokinje i govorimo o ratu i nepravdi koji su pogodili kurdski narod. Žene su ubijane u pokušajima da zaštite jedne druge u takozvanim “vojno bezbednosnim zonama” postavljenim u urbanim područjima.