Okrugli sto „Izlaz postoji – prijavi nasilje – Međuopštinski SOS Telefon za žene Pčinjskog okruga“

sos vranjeOdbor za ljudska prava Vranje – SOS telefon Vranje, povodom obeležavanja 18. Maj - Dana sećanja na žene žrtve nasilja, organizuje Okrugli sto „Izlaz postoji – prijavi nasilje – Međuopštinski SOS Telefon za žene Pčinjskog okruga“, kome će prisustvovati predstavnici grada Vranja i svih opština Pčinjskog okruga.

Tema radnog sastanaka biće razvoj povezanosti opština Pčinjskog okruga u cilju zajedničke borbe protiv nasilja nad ženama i devojkama u porodici i partnerskim odnosima i razmatranje nacrta teksta Međuopštinskog Memoranduma o saradnji i zajedničkom doprinosu održivom radu međuopštinskog SOS Telefona Pčinjskog okruga za žene sa iskustvom nasilja u porodici i partnerskim odnosima.

Na sastanku će biti usaglašen završni tekst Memoranduma, koji će kasnije potpisati sve opštine Pčinjskog okruga, kao vid podrške SOS Telefonu Vranje i doprinos nultoj toleranciji na nasilje prema ženama u Pčinjskom okrugu i razvoju dobre prakse u međuopštinskom doprinosu održivom funkcionisanju specijalizovane usluge SOS telefona za žene sa iskustvom nasilja na lokalnom nivou.