Thumbnail image Thumbnail image
Thumbnail image Thumbnail image

Na ovogodišnjem dvodnevnom (10/11. jun) Sajmu organizacija civilnog društva u Beogradu predstavilo se 63 organizacija. Program sajma bio je koncipiran u dve celine:

  1. Izložbeni prostor ( štandovi na Trgu Nikole Pašića )
  2. Prateći program ( video i druge prezentacije, tribine, okrugli stolovi i radionice u Sali u prizemlju zgrade Gradske uprave na Trgu Nikole Pašića 6 )

Mreža Žene protiv nasilja, Putujući feministički karavan i  Rekonstrukcija ženski fond predstavljeni su na štandu Autonomnog ženskog centra.

U okviru pratećeg programa Sajma prikazan je dokumentarni film „Ako mrtve ustanemo“  koji prati Putujući feministički karavan tokom odigravanja uličnog perfomansa u gradovima u Srbiji u okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“  2009. godine.

Podeljeno je preko 1000 pamfleta Mreže Žene protiv nasilja, Autonomnog ženskog centra i Rekonstrukcije ženskog fonda, deljene su publikacije, distribuirane informacije o servisima namenjenim ženama žrtvama nasilja u porodici i programima podrške, razgovarano sa medijima i koleginicama/ama.

Organizator Sajma je Agencija za saradnju sa NVO - Gradske uprave Grada Beograda. Ciljevi: povećanje vidljivosti rada OCD-a, uspostavljanje i unapređenje partnerstva, umrežavanje, aktivizam na lokalnom nivou, razmena, poboljšanje imidža i promocija rada OCD.