gayten logoGAYTEN LGBT SOS TELEFON

http://www.transserbia.org

7 maja 2012 otvaraju se:

SOS KONSULTACIJE ZA LEZBEJKE

011 292 00 67
ponedeljkom od 17 do 20h
e-mail:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

l-logo

LEZBEJSKOJ ZAJEDNICI NA DAR

Drage,

Imamo veliko zadovoljstvo i radost u srcu da vas obavestimo o početku rada još jednog feminističkog poduhvata: SOS telefon za konsultacije sa lezbejkama!  Posebno se radujemo, jer smo u dve decenije lezbejskog i feminističkog pokreta dobile puno energije i višegodišnjeg iskustva da pokrenemo SOS telefon podrške koje vode lezbejke za lezbejke. Ideja za telefon nastala je iz ogromne potrebe lezbejki koje žive u malim mestima i gradovima, izolovane, usamljene ili vesele i zaljubljene, bez razumevanja od porodice i okoline. Sada imaju s kime da razgovaraju: imaju nas koje čujemo i razumemo.   

KAKO SMO NASTALE

Od 2006 postoji LGBT SOS telefon u okviru organizacije GAYTEN koja podržava lezbejke, gej mladiće, bi, trans i queer osobe.  Feminističke konsultantkinje, koje već više godina rade sa ženama koje su preživele muško nasilje i diskriminacije pridružile su se GAYTENu.  One će  svoje iskustvo i znanje preneti kroz emotivno osnaživanje žena koje vole žene, preko telefona ili e-mail konsultacija.  Sa SOS telefonom za lezbejke lezbofobija više nikad neće biti ista!  

POTPUNA POVERLJIVOST

Konsultantkinje SOS telefona obezbediće pre svega sigurno mesto telefonskog susreta.  To znači sve što želite da kažete ostaće samo izmedju vas i konsultantkinje i ne ide dalje.  Neće niko pitati za vaše ime, mesto odakle zovete. Pozivi se ne beleže i telefon koji prima pozive ne prikazuje broj.  Poverenje je prvi cilj rada  SOS konsultacija za lezbejke!

VELIKA PROFESIONALNOST

Konsultantkinje koje rade obučene su za sijaset tema zbog kojih možete zvati:

 • problemi sa roditeljima, na poslu ili u porodici zbog lezbejskog života
 • dileme u vezi sa ljubavnim životom, uznemiravanjem u partnerskom odnosu
 • dileme oko višestruke diskriminacije Romkinja koje vole žene, žena sa invaliditetom koje vole žene, žena različitih nacionalnosti, starosti, težine, emotivnih i mentalnih karakteristika koje vole žene
 • pitanja emotivnih ili pravnih aspekata diskriminacije i homofobije
 • problemi nasilja na ulici zbog različitog izgleda ili iskustva dobacivanja, vredjanja, uznemiravanja
 • situacije seksualnog nasilja, nasilja u porodici sada ili od pre

SOS telefon obezbeđuje:

 • potpunu anonimnost
 • potpuno poverljiv telefonski susret
 • razgovor pun toplih reči i razumevanja sa SOS konsultantkinjom koja je i sama lezbejka
 • podršku i razumevanje za životna iskustva i različita emotivna stanja
 • informacije o službama koje mogu biti potrebne
 • informacije za pravnu podršku

LEZBEJSKA SOLIDARNOST

Lezbejska solidarnost znači da nam je svaka lezbejka važna, znači da svaki poziv smatramo velikom odlukom da se pomogne sebi.  Najvažniji rad u životu je rad za sopstveni rast i da se osećamo dobro.

Naša lezbejska zajednica svakim danom jača!

MOGU DA ZOVU

soljica razgovoraLezbejke, žene koje vole žene, biseksualke, queerice, gay devojke, trans lezbejke i članice njihovoh porodica, prijateljice i prijatelji.

POČETAK RADA  7. maja 2012. na 011 292 0067

SOS linija će biti otvorena svakog ponedeljka od 17-20h za pozive lezbejki iz zemlje i regiona.  One koje žele mogu pisati e-mail na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i dobiti odgovor u roku od 3 dana.

Budite aktivne, prosledite informaciju!


Svaki lezbejski poljubac je revolucija!