Moć promeneIz štampe je izašao priručnik Moć promene - kako osnovati i voditi grupe podrške i samopomoći za žene koje su preživele porodično nasilje. Priručnik je prevod izdanja koje je proizvedeno od strane pet različitih evropskih ženskih udruženja, a kroz priručnik su predstavljena tri različita modela programa:

  1. Program - samopoštovanje
  2. Edukacioni program samopomoći
  3. Neformalne grupe samopomoći
Priručnik je resurs koji može poslužiti mnogim udruženjima, ali i šire, koja se bave ili planiraju da se bave pružanjem usluga i podrške ženama koje su preživele nasilje u porodici. Vrlo je detaljan i može biti od velike pomoći posebno onim voditeljicama koje ranije nisu imale iskustvo rada u grupama zato što korak po korak vodi kroz sesije, teme i čitav proces.

Pozivamo sve zainteresovane organizacije da nam se jave i naruče štampanu verziju priručnika, putem on line forme na našem sajtu http://www.fenomena.org/formular-za-narucivanje-prirucnika ili da nas pozovu putem SOS telefona 036-235-706 (ponedeljkom, utorkom i petkom od 12-16h), ili telefona naše kancelarije 036-231-857 (radnim danima u periodu od 14-16h); mogu se javiti i putem e-mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Priručnik je moguće preuzeti u pdf formatu sa našeg sajta, ili ga čitati on line, takođe posredstvom našeg sajta www.fenomena.org

Izdanje na srpskom jeziku priručnika Moć promene priredilo je Udruženje Fenomena iz Kraljeva i naša je želja da posebno tokom 16 dana aktivizma priručnik prosledimo što većem broju udruženja iz Srbije, ali i udruženjima iz drugih zemalja u kojima je moguće razumeti srpski jezik. U tom smislu, informacije o izdanju priručnika biće prosleđene putem različitih regionalnih, evropskih i svetskih mreža, a link ka elektronskom izdanju naćiće svoje mesto i na zvaničnim internet sajtovima pet udruženja koja su originalno izdala priručnik:

  • NANE - Asocijacija žene za žene zajedno protiv nasilja (Mađarska)
  • AMCV - Asocijacija žena protiv nasilja (Portugal)
  • Associazione Artemisia - Ženski centar protiv nasilja "Catia Franci" (Italija)
  • NVO Sklonište za žene (Estonija)
  • Women's Aid Federation of England - Federacija pomoć žena Engleske (UK)


FENOMENA - Kraljevo
036/231-857
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
www.fenomena.org
www.SayNoToViolence.org