21 WAVE konferencija7-10. oktobar, Talin , Estonija

Na konferenciji su učestvovale Marija Petronijević  i Aneta Dukic iz Fenomene  (iz uloge 'fokusne' organizacije za Srbiju), Lepa Mlađenović (u VIP ulozi;), Dejana Stošić mlada aktivistkinja iz Vranja (koja je WAVE Ambasadorka mladih za Srbiju), Biljana Branković članica GREVIO-a iz Srbije (kao prezentatorka) i  Natalija Simović i Ivana Marković iz Trag fondacije.

Ova konferencija je  važno mesto na kojem se pokreću ključne teme, mesto međusobne feminističke razmene na kojem žene iz cele Evrope izveštavaju o dešavanjima u svojim manjim ili većim zajednicama. Takođe na njima imamo priliku da sretnemo jedne druge makar jednom godišnje i da se vratimo u svoje matične organizacije sa novom energijom (mada, i novim brigama). 

 Tokom 2019. WAVE je primio još četiri organizacije iz Srbije:

  • Oazu sigurnosti iz Kragujevca,
  • Romski centar za žene i decu Daje iz Beograda, 
  • Peščanik iz Kruševca,
  • SOS Vranje.

Uz Autonomni ženski centar iz Beograda i Fenomenu iz Kraljeva, u WAVE mreži je sada ukupno 6 organizacija iz Srbije. 

Aneta Dukić, Dejana Stošići, Lepa Mlađenović i Marija Petronijević su priredile izveštaj sa ove konferencije koji možete pročitati u celosti na sledećem linku:

pdf_button21. WAVE godišnja konferencija - Tallinn, Estonija, oktobar 2019. - zajednički izveštaj učesnica konferencije iz Srbije